RSS novosti | zanimljivosti | mailing lista

Dan planete Zemlje, 22. april

Zašto Dan planete Zemlje?

Zato što je to uspešna ideja. Ova inicijativa pokrenuta je od strane 5000 grupa iz 184 zemlje koji su oformili mrežu Dana planete Zemlje, sa ciljem jačanja javne svesti i uticaja pojedinaca i grupa u rešavanju problema životne sredine i održivog razvoja.

Ova inicijativa se pokazala kao uspešan katalizator stalnog ekološkog obrazovanja, akcija i promena, koja nudi mogućnost da se dotaknu svetski problemi zaštite životne sredine, kao i da se pojedinci ili cele zajednice, posvete svojim lokalnim problemima.

Lokalne aktivnosti uključuju akcije čišćenja, organizovanje sajmova, konferencija, edukativnih tribina i kampanja, koncerata i dr.

Ovogodišnja tema Dana planete Zemlje se bavi globalnim zagrevanjem. Mreža Dana planete Zemlje i njeni partneri sa svih strana sveta već koriste sve svoje resurse kako bi organizovali aktivnosti, planirali strategije razmenili rešenja, u cilju ukazivanja na probleme očuvanja životne sredine, unapređenja javne svesti o značaju globalnog zagrevanja i posledica koje ono nosi. Više od milijardu ljudi učestvovaće u ovogodišnjoj kampanji za Dan planete Zemlje, a već se preko 200 zemalja pridružilo ovoj inicijativi.

Priključite se i Vi ovoj kampanji! Više informacija o aktivnostima i programima Mreže Dana planete Zemlje možete pronaći na internet adresi www.earthday.net

pripremio: Sipac

Eko klub Željin - Aleksandrovac, 2005-2013. godine
poslednja izmena 19.02.2016.