RSS novosti | zanimljivosti | mailing lista

Na vrhu, tačnije na levoj čuki, smo razapeli šator i prisustvovali NEZABORAVNOM prizoru. Nebo vedro, u daljini trepere svetla Župe i cele okoline, u srcu toplina... I posle prespavane noći probudila nas kišica koja, hvala Bogu, nije mnogo padala. Cak i po tom oblačnom vremenu pogled je bio očaravajući.

Posle doručka

smo sišli na Sutelicu, tj. sabor na Sutelici, koji neću detaljnije opisivati, zato jer je bio odličan, kao i ranijih godina.

Pored hrane i uspona na vrh Željina, u Mitrovom Polju su se dešavale i razne druge stvari, koje kampovanje čine zanimljivijim i privlacnijim.

Počev od kupanja na bazenu dečkej odmarališta Crveni krst, koji je i sastavni deo kampovanja od samog početka, preko gradnje mini brane na Rasini, tik uz kamp

Brana je sa nama bila svih deset dana, dok nisu naišli kiša i grad (nije bilo baš kao "Katrin", ali su nas je dosta omeli).

Tako je brana otišla u pravcu jezera Ćelije, ali je ipak ostao "kostur" koji pokazuje da mi nismo tako loši neimari, već da "voda nosi sve".

A dok nas kiša nije poterala kućama dešavale su se raznorazne dogodovštine, kao što je na primer "izložba oldtajmera"

ili pokazna vežba iz "Poznavanja prirode i društva".

To je ukratko bio "Eko kamp 2005". Bilo je još dosta zanimljivih stvari, ali neke nisu snimljene, neke sam zaboravio da napišem, a za neke se mora lično doći da bi se doživele. Pozdrav do sledeće godine, što se tiče "Eko kampa", a druge prilike za druženje u Župi uvek ima, i uvek će, hvala Bogu, i biti.

I dodao bih na kraju da je bilo, ali stvarno bilo, baš dosta šatora i što je najvažnije, u tim šatorima su bilo stvarno dobri ljudi. Zato ih sve pozdravljam. I još neto... Na kraju mogu samo reći živite zdravo u skladu sa prirodom, konzumirajte zdravu hranu, što više vitamina (posebno C vitamin). Kraj.

pripremio:sipac

Eko klub Željin - Aleksandrovac, 2005-2013. godine
poslednja izmena 19.02.2016.